Obhájili jsme certifikaci ISO 9001 a nově získali ISO 17100

31. 5. 2017

Neutuchající vylepšování našeho managementu kvality je pro nás velmi důležité. Chceme, aby naši zákazníci měli jistotu, že o překlady se jim stará spolehlivá agentura s jasně nastavenými pravidly. Proto každý rok dobrovolně zveme externí auditory do našich kanceláří, aby zkontrolovali veškeré naše procesy a fungování v praxi. Tentokrát jsme u nás přivítali auditory ze společnosti TÜV Nord.

Proč je důležité, že jsme „obhájili“ certifikaci normy ISO 9001 i v roce 2017?

Norma ISO 9001 klade na procesy uvnitř společnosti celou řadu požadavků s cílem neustálého zlepšování kvality služeb (například je nezbytné průběžně monitorovat kvalitu překladů, hodnotit práci překladatelů, analyzovat zpětnou vazbu zákazníků atp.). O certifikaci může požádat libovolná společnost, přičemž cíl je vždy stejný – dokázat, že veškeré procesy uvnitř takové firmy probíhají efektivně a je tak zajištěna kvalita výsledného produktu či služby směrem k odběrateli, tedy zákazníkovi.

Proč je důležité, že jsme získali certifikaci normy ISO 17100?

ISO 17100 je mezinárodně platná norma (navazuje na původní EN 15038) stanovující kritéria vyloženě přímo v oblasti poskytování překladatelských služeb. Společnosti žádající tuto certifikaci musí dodržovat množství jasně stanovených kritérií, aby certifikát získaly.

Například je nezbytné prokázat, že spolupracují jen se špičkovými překladateli (vzdělání i praxe), mají k dispozici moderní technologické nástroje nebo třeba dostatečně zajišťují bezpečnost všech dat. Pokud by vás zajímaly bližší informace o této normě, doporučujeme přečíst náš blogový příspěvek: „ISO 17100 – celosvětový standard v překladech“.

Obě normy pro nás mají ve výsledku jeden hlavní účel. Ujistit naše zákazníky, ale i dodavatele a kolegy, že jsme spolehlivá a moderní překladatelská agentura, která maximálně dbá na kvalitu všech jazykových služeb.

Jen vteřinku, prosím

Abyste tu pohodlně našli vše o našich jazykových službách, používáme nezbytné soubory cookies. Když povolíte i ty marketingové, občas na vás někde vyskočí naše reklama. :-)

Zjistit víc o ochraně osobních údajů na našem webu