Opět jsme obhájili certifikace na ISO 9001 a 17100

25. 4. 2022

Každoroční nezávislé audity naší práce podle požadavků norem ISO 900117100 jsou jedním z našich způsobů, jak chceme dát zákazníkům i dodavatelům najevo, že jsme spolehlivými partnery. Proto jsme se i letos svěřili do rukou auditorů z TÜV Nord a po dvou letech online setkávání je navíc mohli konečně zase pozvat přímo k nám do Zlína.

Po 15 auditech na ISO 9001 a 6 auditech na ISO 17100 by se dalo říct, že to pro nás bude brnkačka, ale tak snadné to není. Abychom uspěli v obou auditech, musíme mít v průběhu celého roku v pořádku všechny aspekty obou norem. A jejich požadavky jsou velmi přísné. Je to nikdy nekončící práce na interních procesech i naší kvalifikaci.

Proto máme velkou radost, že i letos nám auditoři po velmi zevrubné kontrole potvrdili certifikace podle obou norem.

Obě normy ve zkratce

ISO 9001 se zabývá interními postupy, jejich měřením a vyhodnocováním. Jde například o řízení lidských zdrojů, správu dokumentace nebo systém řízení rizik.

ISO 17100 řeší čistě práci překladatelských agentur. Pro získání certifikátu je nezbytné splňovat mezinárodně uznávané požadavky, třeba přísné nároky na:

  • Vzdělání překladatelů, se kterými spolupracujeme (vysokoškolské vzdělání v oboru, roky praxe aj.).
  • Technické zázemí společnosti a zajištění předepsané infrastruktury.
  • Kvalitu řízení překladatelského procesu (od zpracování nabídky přes kontrolu prací na projektech až po fakturaci a zpětnou vazbu).

Proč je to dobrá zpráva pro naše zákazníky i dodavatele?

Certifikace podle obou norem pro naše zákazníky znamená ujištění, že na překladech pracujeme díky odladěným procesům efektivně a se zkušenými lingvisty. A naši dodavatelé (překladatelé, grafici, korektoři a další) se zase mohou spolehnout, že spolupráce s námi bude profesionální a dokážeme jim zajistit zajímavé projekty.

Jestliže hledáte spolehlivého dodavatele překladatelských služeb nebo vy sami překládáte, ozvěte se nám. Pokud je pro vás kvalita stejně důležitá jako pro nás, budeme si skvěle rozumět.

Jen vteřinku, prosím

Abyste tu pohodlně našli vše o našich jazykových službách, používáme nezbytné soubory cookies. Když povolíte i ty marketingové, občas na vás někde vyskočí naše reklama. :-)

Zjistit víc o ochraně osobních údajů na našem webu